Even kletsen met: Tim

Het Studenten Gitaar Ensemble Nederland (SGEN) zit vol met enthousiaste gitaristen uit alle uithoeken van het land en met allerlei verschillende achtergronden. Om onze SGEN’ers wat beter te leren kennen vertellen ze wat over zichzelf. Deze keer kletsen we met Tim. Student, gitarist en onze enige echte mondharmonica kampvuursolist ;-). Hij vertelt over zijn hobby’s, leukste SGEN momenten en favoriete muziek.

Hey Tim! Vertel eens wat over jezelf.
Ik ben Tim, ik ben 19 jaar oud en studeer Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik woon in Amsterdam. Ik zit op turnen en speel gitaar. Naast het SGEN heb ik ook nog gitaarles in Amsterdam, waar ik soms nog in m’n eentje voorspeel.

Hoe lang zit je al bij SGEN?
Ik zit sinds september 2018 bij het ensemble. Ik heb in dit eerste jaar al een enorm leuke tijd gehad met deze super leuke groep mensen.

Hoe ben je bij het ensemble gekomen?
Tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT-week) voordat mijn eerste studiejaar begon, zat ik in een groepje samen met Maarten en we kwamen erachter dat we allebei klassiek gitaar speelden. We hadden allebei wel eens via via van het SGEN gehoord. Dus we besloten om samen een keer te komen kijken bij een repetitie.

Sinds die eerste repetitie was ik helemaal verkocht!

Wat is het leukste SGEN moment dat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Het leukste moment voor mij met het SGEN was het internationale gitaarfestival in Gödöllő, Hongarije. Er waren ensembles uit Duitsland, Tsjechië en Hongarije. We hebben gespeeld en geluisterd naar de andere ensembles en het daarnaast ook heel gezellig gehad. Na het festival zijn we met het ensemble nog een extra dagje in Budapest gebleven. Ik vond dit weekend een hele bijzondere ervaring.

Concert in Gödöllő, Hongarije

Naar wat voor muziek luister je vaak?
Ik luister van alles wat, vooral pop en oude klassiekers. Ik luister eigenlijk nauwelijks gitaarmuziek, behalve een paar stukken die ik zelfs speel of die we met het ensemble spelen

Wat is het favoriete stuk dat je met SGEN hebt gespeeld?
Ik vind het moeilijk om één stuk te kiezen dat ik het leukste vond, want we spelen veel leuke muziek. Ik vind de ‘La Folia collage’ een van de leukere stukken, omdat we dit spelen sinds het moment dat ik bij het ensemble kwam. Het is een collage van meerdere uitvoeringen van het thema door verschillende componisten, met als basis de bewerkingen van Vivaldi. We hebben dit stuk erg vaak gespeeld en ook op meerdere manieren, met bijvoorbeeld een solist. Daarom vind ik dit stuk extra bijzonder.

Welke muziek zou je heel graag nog eens met SGEN spelen?
In Hongarije hebben we een ensemble een aantal nummers van de Beatles horen spelen. Het lijkt me erg interessant om iets in die richting met het SGEN te proberen. Een klassieker dat het publiek kent. Het lijkt me een leuke afwisseling voor ons repertoire, dat eigenlijk al super gevarieerd is.