Het ensemble

Vaak hadden gitaarleerlingen uit muziekscholen of van privé-docenten geen kans om naast hun studie, verder te gaan met samen klassiek gitaar te spelen, zoals veel andere studenten in een symfonieorkest doen. In november 2013 is het Studenten Gitaar Ensemble Nederland opgericht door Susana Opanski en een aantal van haar leerlingen om studenten die kans wel te bieden. Uit de snelle groei van het ensemble bleek ook de grote behoefte aan deze instrumentale samenstelling.

De gitaar is een van de meest veelzijdige instrumenten. Het gitaarensemble wil het publiek  kennis laten maken met deze (best onbekende) prachtige gitaarmuziek. Het repertoire is heel breed: van klassiek tot modern, en van Spaans tot tango! Het ensemble biedt een unieke formule waarmee ook kamermuziekspelen een plek krijgt. Het spelen in duo’s en trio’s wordt gestimuleerd en begeleid door professionals.  Ook het solospel krijgt een podium in de concertprogramma’s. Op deze manier worden alle facetten van het gitaarspel beoefend en gepresenteerd.

dsc_0011-2

Het ensemble telt momenteel rond de vijftien leden en het blijft groeien! De thuisbasis voor de repetities is De Utrechtse Muziekschool (DUMS). Het niveau is gevarieerd en toegankelijk voor alle enthousiaste gitaristen: van liefhebbers tot conservatoriumstudenten. Auditeren is niet nodig en de dirigent bewerkt de gitaarpartijen voor alle niveaus.

Het ensemble speelt ook graag samen met andere musici zoals jongere gitaristen om elkaar te inspireren in het maken van muziek. De gitaristen van het ensemble zijn:

Alessio Ansini
Renske Bootsma
Koen Bos
André van Ginkel

Jacco Krijnen
Marien Matser
Tim van Meurs
Wouter Noordam

Mara Kunstman
Maarten Peet
Freek Picavet
Sjoerd Remijn
Koen Rots
Bart Versteeg
Jonne Visser
Rens Versnel
Emma van Wijncoop

Speel je gitaar en lijkt je het leuk om bij ons een keer te komen kijken/ spelen? Je bent van harte welkom! Stuur dan een mail naar info.sgen@gmail.com