De dirigent

Susana Opanski, oprichter en dirigent van het Studenten Gitaar Ensemble Nederland is in Argentinië geboren, waar ze haar gitaardiploma, Profesora Superior de Guitarra, heeft gehaald. Sinds 1990 woont ze in Nederland en ze is meer dan 20 jaar werkzaam als gitaardocent in de Muziekschool en de Academie voor Talent van Scholen in de Kunst in Amersfoort. Haar leerlingen spelen regelmatig in concerten als solisten of in kamermuziekverband en hebben verschillende prijzen gewonnen.

image (7)

Als gitarist was ze medeoprichter van “Agrupacion Musica Antigua La Plata” en ze heeft verschillende concerten in Argentinië en in Nederland gegeven.
Susana Opanski speelt ook fagot en ze heeft haar diploma in 1988 gehaald. Met dit instrument heeft ze in verschillende ensembles en orkesten in Engeland, Israël, Duitsland en Nederland gespeeld.
Zowel met gitaar als fagot heeft ze een rijke ervaring in ensembles en kamermuziek opgebouwd, die ze graag in haar lespraktijk met haar leerlingen wil delen.
Ze is ervan overtuigd dat het spelen van een instrument een belangrijke rol speelt bij de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

SusanaOok onderstreept ze nadrukkelijk de kracht van muziek als verbindingsmiddel tussen verschillende leeftijdsgroepen, niveaus en cultureel-sociale groepen.
Haar uitdaging: kwaliteit, plezier en toegankelijkheid te combineren. Susana is actief betrokken als gitaardocent in de muziekeducatieprojecten Kinderen Ontdekken Muziek (Amersfoort) en Muziek in de Wijk (Utrecht). Ze wil graag het brede en vaak onbekend repertoire van de klassieke gitaar onder de aandacht van het publiek brengen en ook een inspirerende samenwerking tussen professionals en amateurs tot stand brengen. In dit kader is Susana initiatiefnemer van de concertserie “Noches de guitarras”