Even kennismaken met: Myrna

Het studenten Gitaar Ensemble Nederland (SGEN) zit vol met enthousiaste gitaristen uit alle uithoeken van het land, met allerlei verschillende achtergronden. Om onze SGEN’ers wat beter te leren kennen vertellen ze wat over zichzelf. Vandaag praten we met Myrna. Dikke kans dat je haar al eens hebt gezien, want ze is al sinds 2014 lid van het ensemble! Ze vertelt wat over zichzelf, de leukste momenten met het ensemble en haar favoriete muziek.

Hey Myrna! Wat doe jij eigenlijk in het dagelijks leven?
Ik ben Myrna, ik ben 27 jaar en ik woon in Utrecht. Ik heb biomedische wetenschappen gestudeerd en werk nu als biologiedocent en onderwijsontwikkelaar bij een onderwijsinstituut.

Naast gitaar spelen vind ik het leuk om naar de bioscoop en concerten te gaan, spelletjesavonden te organiseren met vrienden en de natuur in te gaan.

Hoe lang zit je al bij het ensemble?
Sinds september 2014. Ik had destijds pianoles in Parnassos en zag daar een poster hangen van SGEN. Toen besloot ik van de piano, die nieuw voor mij was, toch weer terug te gaan naar mijn vertrouwde gitaar. Daar heb ik zeker geen spijt van 🙂

Wat is het favoriete stuk dat je met SGEN hebt gespeeld?
Ik vind het moeilijk om te kiezen! Ik denk één van de stukken van Piazzolla die we hebben gespeeld. Ik krijg altijd veel energie van Escualo, die we samen spelen met Laura Lunansky. Verder heb ik altijd erg genoten van onze gekke act bij Libertango en de reactie van het publiek daarop.

Naar wat voor muziek luister je vaak?
Het verschilt een beetje per periode, maar bijvoorbeeld Eefje de Visser, Hozier, de Beatles, Nick Mulvey en Regina Spektor. Qua klassiek luister ik naar bijvoorbeeld Debussy en natuurlijk gitaarmuziek.

Welke muziek zou je heel graag nog eens met SGEN spelen?
Het lijkt me wel een leuk experiment om een keer een bekend popnummer te spelen, zolang het een interessant gitaararrangement is tenminste. Verder lijkt Ierse volksmuziek me leuk om een keer te proberen.

Wat is het leukste SGEN moment dat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Er zijn heel veel momenten om uit te kiezen, maar ons lustrumconcert vorig jaar in de Stadsschouwburg van Utrecht was wel heel bijzonder! Super leuk om met zo’n grote groep mensen daar naartoe te werken. Daarnaast heb ik veel leuke herinneringen aan onze reisjes naar bijvoorbeeld Spanje en Rome en onze SGEN-weekenden.