Even kletsen met: Caitlin

Caitlin

Het Studenten Gitaar Ensemble Nederland (SGEN) zit vol met enthousiaste gitaristen uit alle uithoeken van het land en met allerlei verschillende achtergronden. Om onze SGEN’ers wat beter te leren kennen vertellen ze wat over zichzelf. In dit eerste interview kletsen we met Caitlin, die zich al sinds jaar en dag inzet voor het ensemble. Ze is één van de creatievelingen achter de SGEN-nieuwsbrief en heeft de hele zomer gewerkt aan het arrangeren van muziek voor ons lustrumconcert in de Stadsschouwburg!

Wil je eerst eens wat over jezelf vertellen?
Ik ben Caitlin, ik ben 26 jaar oud en woon in Utrecht. Ik werk bij WisMon, een bèta-onderwijsinstituut in Utrecht. In mijn vrije tijd speel ik (natuurlijk :P) gitaar. Ook luister ik heel graag naar muziek en vind ik het leuk om te wandelen en buiten te zijn.

Waarom ben je bij het ensemble gekomen?
Ik zag bij Broekmans en Van Poppel, een muziekwinkel in Utrecht, een flyer hangen van het SGEN. Ik was toen al een tijdje niet heel serieus meer bezig met klassieke gitaar, en dat miste ik, dus ik heb dezelfde dag meteen een mailtje gestuurd naar Susana. Niet lang daarna begon ik bij het SGEN. Dat is inmiddels al vier jaar geleden.

Met Gerald Garcia en het Vickers Bovey Duo in Engeland

Welk concert is je het meest bijgebleven?
Dit is een moeilijke vraag! Eigenlijk een onmogelijke vraag… Ik denk de concerten met Julian en Dan van Vickers Bovey Duo in Engeland. Niet alleen omdat ik de muziek die wij en het duo toen speelden heel mooi vond, maar ook omdat het duo heel erg goed was. Ik vond de manier waarop zij speelden best wel inspirerend. En het was leuk om Gerald Garcia te ontmoeten, waarvan we het Lorca Concerto gespeeld hebben. Deze concerten moeten de eerste plaats wel delen met het concert in de Lutherse Kerk in Utrecht waar we de première van Anachronism 3 van Aart Strootman speelden. Dat was ook een bijzondere ervaring.

Wat is het leukste SGEN moment dat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Ik kan eigenlijk niet één moment kiezen. Het leukste vind ik dat ik bij SGEN samen met mensen waarmee ik ook bevriend geraakt ben muziek kan maken.

Naar wat voor muziek luister je vaak?
Ik luister eigenlijk niet naar één soort muziek, het verschilt per periode. Op dit moment luister ik veel naar Ierse muziek van bijvoorbeeld violist Martin Hayes en The Gloaming en folk-achtige muziek (ik weet niet hoe ik het moet noemen…) van het kwartet The Goat Rodeo en andere bands en muzikanten die daar op lijken. Ook luister ik op dit moment eigenlijk best vaak klassieke muziek.

Wat is het favoriete stuk dat je met het ensemble hebt gespeeld?
Anachronism 3, omdat dit iets heel anders is dan we ooit met SGEN gespeeld hebben. Het was super leerzaam dit te stuk te leren.

Welke muziek zou je heel graag nog eens met SGEN spelen?
Ik zou wel een keer wat Ierse of Scandinavische volksmuziek voor gitaar willen spelen, zoals het Danish String Quartet doet, of Hongaarse muziek. Daarnaast vind ik dat we nu al een super mooi repertoire hebben met heel veel verschillende soorten muziek!